Prijem 1.000 novih pripadnika

|   Info
Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović razgovarao je danas u Sremskoj Kamenici sa polaznicima 17. i 18. klase Centra za osnovnu policijsku obuku i najavio prijem 1.000 novih pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Srbije.
Foto: FoNet
Izvor: FoNet

Centar za osnovnu policijsku obuku je kamen temeljac razvoja MUP u kome mladi policajci dobijaju ozbiljna policijska znanja koja će primeniti u praksi, a sprema se prijem za 1.000 novih pripadnika, pre svega u redovima policije, koji će zameniti kolege koji su otišle u penziju ili prešli u druge jedinice, rekao je Stefanović.

 
On je istakao da polaznici u Centru za osnovnu policijsku obuku stiču znanja i veštine koje će tokom redovnih aktivnosti, rada policije u zajednici i razgovora sa ljudima uvek moći da primene, saopštio je MUP Srbije.

 
Kroz rad u policijskim upravama, stanicama, jedinicama, kroz obaveštajno vođen model rada policije i kroz policiju u zajednici, kako je naveo Stefanović, ovi mladi ljudi steći će i iskustvo koje je neophodno da postanu policajci koji su uvek na usluzi građanima Srbije.

 
"Želimo da policija bude savremen mehanizam koji pruža uslugu građanima i garantuje bezbednost. Naš zadatak je da Srbija bude sigurna, a obuka policijskih službenika, treninzi i sticanje novih veština nezaobilazan su proces u tome", rekao je Stefanović.

 
Prema njegovim rečima, Ministarstvo unutrašnjih poslova stalno radi na razvoju, unapređenju kadrova, ali i sprovođenju obuka i treninga za policijske službenike, koji će im omogućiti sticanje novih znanja.

 
"Kroz karijerni razvoj svaki policajac ima jednaku priliku da bude i među starešinama i da pokaže građanima Srbije kako se voli zemlja i kako se čuva njena sigurnost i bezbednost",
istakao je Stefanović.

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar