Protiv trgovaca ljudima 17 prijava

|   Info
Policija je od početka godine podnela 17 prijava protiv 34 osobe osumnjičene da su počinile krivično delo trgovina ljudima i identifikovala 20 žrtava te vrste kriminala, izjavio je danas direktor policije Vladimir Rebić.
Foto: FoNet

 

Izvor: FoNet

Kako je saopšteno iz Ministarstva unutrašnjih poslova, Rebić na otvaranju tvining projekta "Podrška jačanju borbe protiv trgovine ljudima" iz programa IPA 2014, rekao da su u svim policijskim upravama formirani timovi za suzbijanje trgovine ljudima.

Zamenica šefa Delegacije Evropske unije u Beogradu Mateja Norčić Štamcar istakla je da je trgovina ljudima ozbiljan oblik organizvoanog kriminala i da je zato taj projekat važan za Srbiju na njenom putu ka EU.

Za uspešnu borbu protiv trgovine ljudima neophodno je intenzivirati istrage, zaštititi žrtve, omogućiti sredstva koja će pomoći žrtvama i uspostaviti sigurne kuće za njihovu zaštitu i hitan prijem", ukazala je ona.

Generalni sekretar Ministarstva unutrašnjih poslova Austrije Peter Goldgruber istakao je da je region jugoistočne Evrope od strateškog značaja za njegovu zemlju.

On je rekao da MUP Austrije ima dugogodišnju uspešnu saradnju sa kolegama u Srbiji, a primer te dobre saradnje su i zajednički istražni timovi koji su postali rutina.

Foto: FoNet

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar