Radnički gostuje u Novom Pazaru

|   Sport
Niški Radnički u 22. kolu domaćeg fudbalskog prvenstva gostuje Novom Pazaru. Ekipa sa Čaira pred ovo gostovanje ima 31 bod i drži osmo mesto tabele, dok je protivnik na 14. poziciji sa deset bodova manje.
Foto: FK Radnički Niš / Vladimir Petković

 

U prvom delu sezone Radnički je na utakmici u Nišu bio bolji rezultatom 2:1. Sve ovo govori da su Nišlije favorit na gostovanju u Pazaru, ali trener Vladimir Gaćinović poziva na oprez. Kako je objasnio šef stručnog štaba Radničkog, protivnik je ratnička ekipa koja svakog namuči naročito ako igra na domaćem terenu. Trener Pazaraca je Radoslav Batak, koji je u toku sezone vodio Radnički i odlično poznaje fudbalere tima sa Čaira.

"Pred nama je teška utakmica, a čeka nas okršaj sa jednom pravom ratničkom ekipom. I njima i nama su bodovi neophodni, a mi znamo gde idemo i šta treba da uradimo kako bi došli do cilja. Mislim da smo u dva prethodna kola zaslužili mnogo više od jednog osvojenog boda, ali verujemo da će nam se to vratiti u nastavku prvenstva. Dobro smo se pripremili za Novi Pazar, gledamo sebe i verujemo da na „vrućem“ terenu možemo ostvariti pobedu. Protivnik je kvalitetan, moj kolega Radoslav Batak je u prvom delu sezone vodio Radnički i dobro poznaje naše igrače, ali bez obzira na to, mi idemo tamo po bodove", rekao je Vladimir Gaćinović.

Gaćinović je poručio da će biti zadovoljan ako njegova ekipa ponovi igru iz drugog poluvremena subotnje utakmice sa Crvenom zvezdom.

"Nedostajao je samo taj gol da stavimo pečat na zaista dobru igru u drugom poluvremenu protiv Zvezde. Mi smo prvo poluvreme prosto prespavali, a jedan od razloga je to što su naši igrači odabrali lošu obuću za teren koji je bio potpuno zaleđen. Kasnije smo bili na nivou koji želimo, ali nažalost nismo adekvatno nagrađeni za uloženi trud. Ne treba više da se okrećemo ka toj utakmici. Izvukli smo i pozitivne i negativne pouke i one su nam bile značajne u pripremi ovog susreta u Novom Pazaru. Moraćemo da 90 minuta budemo na nivou drugog poluvremena sa Zvezdom, da budemo smireniji u završnici i to je jedini način da dođemo do uspeha", zaključio je šef stručnog štaba Radničkog.

U Pazar neće ići povređeni vezista Aleksandar Kovačević i Žarko Marković. Nakon što je istekla suspenzija zbog žutih kartona, u tim se vraća Nenad Gavrić.

Utakmica Novi Pazar – Radnički igra se u sredu od 16 sati.

Autor: Nikola Šipovac