Radovi na vodovodnoj mreži u Ljubi

|   Život
Još jedno naseljeno mesto šidske opštine biće priključeno na vodovodnu mrežu. Danas su počeli radovi na izgradnji vodotornja u Ljubi koje finansira opština Šid uz podršku pokrajinskog sekretariajta za poljoprivredu,vodoprivredu i šumarstvo.Već početkom novembra na vodovodnu mrežu biće priključena prva domaćinstva.Mesto radova danas su obišli zamenik predsednika opštine Šid Zoran Semenović,direktor JKP "Vodovod" Aleksandar Jovanović i predsednik MZ Ljuba Mirko Belan.

Mukama meštana Ljube došao je kraj. Život bez vode u domaćinstvu predstavljao je veliki problem, posebno za gazdinstva  koja se bave uzgojem stoke. Danas su  u ovom sremskom selu, nakon više od petnaest godina nastavljeni radovi na vodovodnoj merži.
-Zalaganjem  rukovodstva opštine Šid i podrške Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu,vodoprivredu i šumarstvo konačno će biti rešen i ovaj problem, kazao je zamenik predsdnika opštine Šid Zoran Semenović.
Sredstva  za radove koje izvodi preduzeće Bulevar kop iz Novog Sada  izdvojila je opština Šid i to 16 miliona dinara dok je preostalih 20 miliona dinara izdvojio pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu,vodprivredu i šumarstvo.O toku planiranih radova više detalja izneo je direktor JKP "Vodovod" Aleksandar Jovanović. Prema rečima predsednika Saveta Mesne zajednice Ljuba Mirka Belana završetak radova na vodvodnoj merži ima veliki značaj za meštane ovog sela. Već početkom novembra na mrežu će biti priključeno oko dvesto domaćinstava. Pored  radova na vodovodnoj mreži koja je od suštinskog značaja za opstanak ovog pograničnog naselja  u toku su i radovi na seoskoj kapeli koje takođe finansira opština Šid.