Repertoar pozorišta lutaka u Nišu

|   Život
U nastavku sezone predstave “Vuk koji je ispao iz knjige” i „Crvenkapa na zrnu graška“.
Foto: Arhiva Pozorišta lutaka

 

Pozorište lutaka nastavlja sa izvođenjem predstava u redovnim terminima za slobodnu posetu gledalaca, četvrtkom u 18.00 časova i nedeljom u 11.30.

Četvrtak, 17. septembar, 18.00 “Vuk koji je ispao iz knjige”

Junak priče je naoko strašni vuk, koji je slučajno ispao iz police sa knjigama, u sobi u kojoj drema veliki mačak. Bežeći od njega, vuk pokušava da se vrati u svoju knjigu, ali, ni u jednu priču se ne uklapa: u priču o ovčici Aski stigao je prerano, zatim pravi zbrku sa staklenom cipelicom u bajci o Pepelјugi, potom neslavno prođe u mačevalačkom obračunu iz priče o tri musketara, zatim nalјuti barona Minhauzena, a onda ga još umalo ne pojede veliki kineski zmaj. Da li će na kraju vuk ipak pronaći svoje pravo mesto?
Predstavu je režirao Dragoslav Todorović, a uloge tumače: Mladen Milojković, Davorin Dinić, Mirjana Đorđević, Srđan Miljković, Toma Bibić, Dejan Gocić, Jelena Đorđević i Biljana Radenković umesto Marije Cvetković koja inače igra u ovoj predstavi.

Nedelja, 20. septembar, 11.30 „Crvenkapa na zrnu graška“

Predstava je uspešan spoj priča o Crvenkapi i Princezi na zrnu graška. Na izuzetno lutkarski način, sa samo dva glumca, napravlјena je predstava koja pleni i odiše punom scenom.

Režiju predstave potpisuje Miroslava Mima Janković, a uloge tumače Davorin Dinić i Stanislava Joković.

 

Foto: Arhiva Pozorišta lutaka