Rutinska pobeda Naise u meču sa Mladim Radnikom (video)

|   Sport
Rukometašice Naise dobro su odreagovale nakon visokog poraza od Jagodine i slavile u zaostaloj utakmici 8. kola protiv ekipe Mladog Radnika sa 40-20 (21-14).
Foto: televizija Kopernikus

 

Unapred se znalo da ovo nije meč visokog intenziteta, pa je trener Ljubomir Obradović iskoristio priliku da razigra sve rukometašice. Manje iskusna ekipa Mladog Radnika nije imala odgovor na igru Naise, pa je bilo samo pitanje sa kojom razlikom će tim iz Niša dobiti ovaj meč. Na kraju, 20 golova razlike možda je i realan prikaz snaga na terenu.

U redovima domaćeg tima najefikasnija je bila kapitenka Marija Filipović sa 7 golova, Ivana Gakidova je sa crte postigla 5, koliko i raspoložena Srna Sukur. Kod gošći, ubedljivo najefikasnija bila je Mila Tešić koja je postigla 9 golova. Veliku minutažu na golu Naise dobila je Katarina Ivanović i čini se da je šansu u potpunosti iskoristila, jer je uz nekoliko uspešnih intervencija i 2 odbranjena sedmerca, proglašena i za igračicu utakmice.

Naisa, u 10.kolu, u hali „Čair“ dočekuje ekipu Železničara iz Indjije, a taj meč igra se u subotu u 18.30. Ekipa iz Niša je na drugom mestu tabele, sa bodom zaostatka iza Jagodine.

Naisa – Mladi Radnik 40:20

Niš, sala OŠ „Dušan Radović“.

Bez gledalaca.

Sudije: Dušan Cvetković, Igor Nikolić (Leskovac).

Isključenja: Naisa 8 minuta, Mladi Radnik 4 minuta.

Sedmerci: Naisa 3 (3), Mladi Radnik 5 (3).

Naisa: Ivanović, Čogurić, Milena Petković, T.Petković 1, Đurović 1, Stojanovska 4, M.Petković 1, Stankovski 2, Stamenković 4, Nikolić 4, Filipović 7, Rajković 1, Simatović 1, Sukur 5, Tasić 4, Gakidova 5.

Mladi Radnik: Milojković, Andjelović, Petrović 3, Obrenović 1, Paločević 1, Filipović, Jovanović 2, Ninić 1, Miloradoić 1, Filipović, Stojanović 1, Kojić 1, Tešić 9, Virijević.

Autor: Nikola Šipovac