Šabac: Usvojen budžet za 2019. godinu

|   Info
Posle burne višestane rasprave, Skupština grada Šapca usvojila budžet za 2019. godinu u iznosu od 4,1 milijardu dinara. Glasovi iz opozicionih klupa SNS su izostali uz obrazloženje da je budžet loše iskrojen. Skupština donela odluku o ponovnom zaduživanju grada od 470 miliona dinara.

Tokom celodnevne žučne rasprave između odbornika vladajuće koalicije predvođene strankom Zajedno za Srbiju  i opozicionih iz SNS u šabačkom parlamentu ,  usvojen je najvažniji dokumet grada Šapca. Kroz izglasan  budžet za 2019. godinu u iznosu od 4,1 milijarde dinara prema tvrdnjama predstavnika naprednjaka u lokalnoj skupštini , reflektovano je nedomaćinsko i nestručno poslovanje gradskih čelnika. Šef oborničnike grupe SNS dr Alaksensdar Pajić je rekao da se to vidi kroz još jedno  zaduživanje grada teško  470 miliona dinara. Pajić je u svom obraćanju podsetio  na decembar prošle godine  kada su se ovdašnje vlasti zadužile sa 840 miliona dinara, a pare namenili za navodne kapitalne investicije.
-  Koje smo to kapitalne investicije imali? Gde je "Sava park" za koji ste opredeljivali po 200 miliona godišnje, gde je toplana na biomasu.  Zar se sve svelo samo na izgradnju "linije mulja" - pitao je šef odborničke grupe SNS dr Aleksandar Pajić.

Dejan Jovanović odbornik SNS je izajvio da budžet nije razvojni i da se  Šabac nalazi daleko ispod proseka u odnosu na ostale gradove u Srbiji.  On je upitao sa  govonice zašto u skupštinskom materijalu ne postoji  ni jedna stavka o tome koliko  grad  prihoduje  od izvoza  otpadnog mulja. Njega je interesovalo gde svakog meseca završava 20 tona mulja iz postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda.
I Goran Mijajlović  prozvao je gradske čelnike i osudio njihovo  bahato ponašanje prema narodnim parama. On je naveo da je gradonačelnik na putovanje u Milano sa svojim bliskim saradnicima potrošio neverovatnih milion 385 hiljada dinara.

Gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović  je u svom obraćanju optimistično rekao da Šabac ulazi u godinu investicija. On je kazao da je budžet za 2019. stabilan te se zatim  pohvalio  da će za kapitalne projekte dogodine  potrošiti  10 miliona evra. Nije propustio  priliku  da ponovo Šapačnima da čvrsta obećanja kako će grad izgledati u 2019. godini.

Skuštinsko zasedanje održano je u više nego uzavreloj atmosferi, a sitacija je u par navrata izmicala  kontorli. Iz opozicionih klupa čule su se  zamerke na tv prenos koji je kako su  naveli u više navrata bio prekidan i  to u trenucima  njihovog izlaganja.  Gradonačenik Šapca,  skupštinsku govorinicu iskoristio je za politčki miting što su oštro osudili predstavnici SNS.

On je poručio da izbora kakvi su održavni u Lučanima u Srbiji više neće biti. Zelenović je pozvao građane da izađu na ulicu 22. decembra u Beogradu.

 

 

Foto: televizija Kopernikus

Komentari i odgovori

×

Ime je obavezno!

Enter valid name

Važeća email adresa je obavezna!

Enter valid email address

Komentar je obavezan!

* Ova polja su obavezna.

Objavite prvi komentar.