Šest novih projekata Gradske toplane za čistiji vazduh u Nišu

|   Život
Kako bi se smanjilo zagađenje vazduha Gradska toplana u Nišu će u saradnji sa resornim ministarstvima u narednom periodu realizovati šest važnih projekata.
Foto: televizija Kopernikus

 

Realizacija projekata podrazumeva da se nastavlja sa priključenjem javnih objekata koji su se grejali na mazut ili lož ulje na sistem daljinskog grejanja.

Iako Gradska toplana 96 odsto toplotne energije proizvodi sagorevanjem prirodnog gasa, potrebno je rešiti i ostalih četiri procenta, kaže direktor niške Toplane Predrag Milačić.

Upravo plan poboljšanja kvaliteta vazduha u Nišu podrazumeva gašenje kotlarnica u određenim objektima. Radi se o projektima koji se tiču konverzije naših manjih kotlarnica koje koriste još uvek mazut i lož ulje. Mi imamo osam naših kotlarnica, a ovim projektima obuhvatili smo sedam. Za sada nije detaljno obrađena samo naša kotlarnica u Mokranjčevoj ulici, jer se taj deo grada još uvek urbanistički razrađuje, pa samim tim nemamo preciznu lokaciju za kotlarnicu, dodaje Milačić.

A grad Niš uskoro rešiti i najveće zagađivače koji se nalaze na području osnovnih škola “Stefan Nemanja”, “Njegoš” i “Kole Rašić”. Vrednost ovih projekata je oko 7 miliona i 700 hiljada evra.

Komentari i odgovori

×

Ime je obavezno!

Enter valid name

Važeća email adresa je obavezna!

Enter valid email address

Komentar je obavezan!

* Ova polja su obavezna.

Objavite prvi komentar.