Smiruje se epidemija malih boginja u niškom kraju

|   Info
Institut za javno zdravlje Niš objavio je epidemiju malih boginja na Dečijoj hiriruškoj klinici i Klinici za dečije interne bolesti, ali još nije objavljena epidemija koja obuhvata područje celog grada
Foto: pixabay.com

 

Izvor: Beta

Institut za javno zdravlje Niš objavio je epidemiju malih boginja na Dečijoj hiriruškoj klinici i Klinici za dečije interne bolesti, ali još nije objavljena epidemija koja obuhvata područje celog grada, rekli su agenciji Beta u toj zdravstvenoj ustanovi.

"Za objavljivanje populacione epidemije potrebno je da prođe period od 40 dana od kada je prijavljen poslednji oboleli, a mi smo poslednju prijavu sumnje na morbile u Nišu imali pre otprilike tri nedelje", izjavio je epidemiolog Mirko Ilić.

On je rekao da su u populacionoj epidemiji prijavljeni svi oboleli od morbila za koje nije moglo da bude dokazano da su u kontakt sa tom bolešću došli na Dečijoj internoj ili Dečijoj hirurškoj klinici.

"U populacionoj epidemiji morbila u Nišu prijavljeno je nešto manje od 3.000 obolelih", rekao je Ilić.

Prema Ilićevim rečima, kada su u pitanju morbile slična situacija je i u drugim mestima u tom delu Srbije.

U Prokuplju je objavljena epidemija malih boginja, a u Aleksincu je još na snazi jer je jedna obolela osoba evidentirana pre dve nedelje.

Od proglašenja epidemije malih boginja oktobra prošle godine, zbog komplikacija izazvanih tom bolesti u niškom Kliničkom centru preminulo je pet osoba.

 

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar