Odnosi Srbije i Nemačke napredovali do najvišeg nivoa u istoriji

|   Info
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i poslanik i portparol poslaničke grupe CDU/CSU u nemačkom Bundestagu Florijan Han izrazili su danas zadovoljstvo što su odnosi dveju zemalja, zahvaljujući redovnom i otvorenom političkom dijalogu, u poslednjih nekoliko godina napredovali do najvišeg nivoa u istoriji.
Foto: Služba za saradnju sa medijima predsednika Republike

 

Izvor: FoNet

Vučić je rekao da je Srbija, dosledno vodeći svoju regionalnu politiku mira i saradnje, postala pouzdan partner Nemačkoj na Zapadnom Balkanu.

On je istakao posvećenost Beograda da kroz dijalog sa Prištinom, uz posredovanje Evropske unije, postigne kompromisno, obostrano prihvatljivo rešenje, i time obezbedi stabilnost u regionu.

Predsednik Srbije je, međutim, ponovio da je za prevazilaženje zastoja u dijalogu neophodno da Priština ukine takse na proizvode iz centralne Srbije.

Dvojica sagovornika su izrazili očekivanje da ekonomska saradnja Srbije i Nemačke nastavi uzlaznom putanjom, a posebno priliv investicija, i da još velikih kompanija iz Nemačke iskoristi dobro poslovno okruženje i otvori pogone u Srbiji, navodi se u saopštenju pres službe predsednika Srbije.

Foto: Služba za saradnju sa medijima predsednika Republike