TOB: Beogradske priče kao lajtmotiv za celo leto

|   Info
Direktor Turističke organizacije Beograda, Miodrag Popović, predstavio je, u domu Jevrema Grujića, program manifestacije „Beogradske priče“, ali najavio i druge besplatne događaje koje ovog leta organizuje Turistička organizacija Beograda za sugrađane i goste naše prestonice. Inače, beogradske priče biće lajtmotiv svih manifestacija tokom letnje sezone, najavljuje Popović i dodaje da ovogodišnji program vraća veru u kulturni život ovog grada.

U domu Jevrema Grujića predstavljen je program manifestacije „Beogradske priče“, koja će govoriti o Beogradu između dva rata. Međutim, ova manifestacija je samo jedna u nizu od mnogobrojnih koje nas očekuju ovog leta. Lajtmotiv svih događaja koji će biti organizovani za beograđane i njihove goste tokom ovog leta su beogradske priče.

 

Zatim će uslediti manifestacije na Cvetnom trgu, na Kosančićevom vencu, a postojaće i deo programa posvećen mladima, tj Omladinska četvrt.

 

Tokom leta biće i niz sportskih događaja, a letnji program Belefa takođe obećava. Predstave na otvorenom koje nas očekuju kao što su „Antigona“, zatim rade Šerbedžija posle mnogo godina na takvom mestu i u takvoj ulozi, vraća veru u kulturni život ovog grada, kaže direktor Turističke organizacije Beograda, Miodrag Popović. Kako leto bude odmicalo nizaće se mnogobrojni događaji, kako najavljuju iz TOB-a, pa Beograđani mogu očekivati muziku, predstave, bioskope na otvorenom, trke, a zatim dolazi i popularni „Beerfest“, kao najveći letnji festival, dok nas za kraj sezone čeka Beogradski karneval brodova, najavljuje Popović i ističe da veruje da će sezona ipak trajati i duže od avgusta.

Novinar: Danijela Perović