Srbija pobedila Hrvatsku posle veličanstvene bitke u bazenu

|   Sport
Publika na Tašmajdanu imala je priliku da uživa u još jednom svetskom vaterpolo klasiku, koji je u neizvesnoj završnici pripao vaterpolistima Srbije. Srbija je početkom poslednje četvrtine imala prednost od tri gola, ali to nije bio kraj. Hrvatski vaterpolisti su tada pokazali klasu i uspeli su serijom od 3:0 da izjednače na 9:9, pa je odluka pala u poslednja dva minuta. Na kraju je presudio pogodak Andrije Prlainovića 56 sekundi pre kraja, a Hrvati iz dva poslednja napada nisu uspeli da izjednače. Fantastičnu utakmicu donekle su pokvarili arbitri, koji su dosudili čak 41 ličnu grešku, 22 hrvatskim i 19 našim vaterpolistima.
Foto: Fonet

 

U drugom kolu završnog turnira Svetske lige, vaterpolo reprezentacija Srbije pobedila je večeras u Beogradu selekciju Hrvatske sa 11:10 (2:3, 2:2, 4:1, 3:4) i praktično obezbedila prvo mesto u grupi i lakšeg protivnika u četvrtfinalu.

Publika na Tašmajdanu imala je priliku da uživa u još jednom svetskom vaterpolo klasiku, koji je u neizvesnoj završnici pripao vaterpolistima Srbije.

Srbija je početkom poslednje četvrtine imala prednost od tri gola, ali to nije bio kraj. Hrvatski vaterpolisti su tada pokazali klasu i uspeli su serijom od 3:0 da izjednače na 9:9, pa je odluka pala u poslednja dva minuta.

Na kraju je presudio pogodak Andrije Prlainovića 56 sekundi pre kraja, a Hrvati iz dva poslednja napada nisu uspeli da izjednače.

Fantastičnu utakmicu donekle su pokvarili arbitri, koji su dosudili čak 41 ličnu grešku, 22 hrvatskim i 19 našim vaterpolistima. Zbog toga su Hrvati kraj utakmice dočekali bez petorice igrača koji su dobili tri lične greške, a naš tim je ostao bez trojice vaterpolista. U takvoj situaciji oba tima su prikazala vrhunske odbrane sa igračem manje. Tako je Srbija od 17 napada sa igračem više postigla šest golova, dok je Hrvatska brojčanu prednost imala 15 puta i dala je pet golova.

Posle ove pobede, reprezentaciji Srbije sutra predstoji duel protiv Kazahstana, što će biti samo jači trening i prilika za uigravanje pred eliminacione susrete.

 

Srbija – Hrvatska 11:10
Igrač više: Srbija 17 (6), Hrvatska 15 (5).
Dva igrača više: Srbija 1 (0), Hrvatska 1 (0).
Peterci: Srbija 3 (2), Hrvatska 2 (2).

Srbija: G. Pijetlović, Mandić, Stojanović 3, Drašković, Ćuk 2, D. Pijetlović, Vico, Aleksić 1, Jakšić, Filipović 2, Prilainović 2, S. Mitrović 1, B. Mitrović.

Hrvatska: Bijač, Benić, Fatović 1, Lončar, Joković 4, Buljubašić 1, Vukičević 1, Bušlje, Miloš, Vrlić 1, Šetka, Garsija 2, Marselić.

 

 

Foto: Fonet
Foto: Fonet