Srbija pobedila Italiju posle neočekivane drame u završnici meča

|   Sport
Iznenadna serija Italije od 17 poena unela je neizvesnost u završnici utakmice. Pokazalo se da rival ipak nema snagu za potpuni preokret, pa je Srbija na kraju zasluženo slavila. Za dva dana srpske košarkaše očekuje kontrolni meč sa Novim Zelandom. Poslednju proveru pred Mundobasket košarkaši selektora Đorđevića imaće sa Francuskom u utorak.
Foto: Košarkaški savez Srbije

 

Košarkaška reprezentacija Srbije pobedila je Italiju u pripremnom meču pred početak Svetskog prvenstva u Kini.

Selekcija Srbije slavila je u ovom duelu sa 71:65, a treba reći da je rezultat mogao biti i dosta ubedljiviji da nije bilo pada u igri košarkaša selektora Aleksandra Đorđevića.

Naš tim od početka je uspeo da uspostavi terensku inicijativu i povede, a prednost je povremeno iznosila i dvadeset poena. Već od prve četvrtine delovalo je da je reprezentacija Srbije superiorna u odnosu na Italijane. Na poluvreme se otišlo sa prednošću od deset poena, odlična igra u odbrani i napadu nastavila se i posle pauze, pa su naši košarkaši u jednom trenutku imali 64:48 i to na startu poslednje četvrtine.

Iznenadna serija Italije od 17 poena unela je neizvesnost u završnici utakmice. Pokazalo se da rival ipak nema snagu za potpuni preokret, pa je Srbija na kraju zasluženo slavila.

Najbolji u našoj reprezentaciji bio je Bogdan Bogdanović sa 15 poena. Nemanja Bjelica je ubacio koševe za 10, a Stefan Jović za devet poena. Kod Italijana istakao se Marko Belineli sa 17. Danijel Heket je postigao 15 poena.

Za dva dana srpske košarkaše očekuje kontrolni meč sa Novim Zelandom. Poslednju proveru pred Mundobasket košarkaši selektora Đorđevića imaće sa Francuskom u utorak.