Srpska rakija apsolutni pobednik na Sajmu poljoprivrede u Zagrebu

|   Život
Rakija od šljive preduzeća „Braća Tomašević" iz Prijepolja apsolutni je pobednik velikog međunarodnog ocenjivanja kvaliteta rakija i likera na Sajmu poljoprivrede Croagro u Zagrebu.
Foto: televizija Kopernikus

 

Ocenjivanje je održano na Zagrebačkom velesajmu. Stručna komisija sastavljena od 10 članova ocenjivala je kvalitet 115 uzoraka rakija i likera iz 40 destilerija iz Hrvatske, Slovenije, BiH, Srbije i Crne Gore, saopštio je Savez proizvođača rakije Srbije.

Međunarodni eksperti su prepečenici iz Prijepolja, staroj devet godina, dodelili 19,1 poen, od ukupno 20 mogućih.

Pored šljivovice, velikom zlatnom medaljom nagrađena je i rakija od maline istog proizvođača.

„Ovom prilikom je još jednom potvrđeno da naša firma proizvodi rakije vrhunskog kvaliteta. To je ujedno i priznanje za sve rakije iz Srbije, kao i podstrek da se nastavi sa proizvodnjom rakija vrhunskog kvaliteta" izjavio je Vukosav Tomašević.

„Savez proizvođača rakije Srbije okuplja rakijaše iz cele Srbije i pruža pomoć svojim članicama u unapređenju proizvodnje kvalitetne vrhunske rakije. Čast nam je sto je naš član osvojio ovo prestižno međunarodno priznanje i nadamo se da će naši proizvođači rakije i u buduće imati uspeha na domaćim i međunarodnim sajmovima i takmičenjima. Ovim se pokazalo opravdano to što je država inicirala snažnu podršku proizvođačima ovog tradicionalnog pića u cilju međunarodnog jačanja brenda srpske rakije", rekao je Darko Đurović, zastupnik