Svetski prvak žrtvuje karijeru zbog dresa Srbije

|   Sport
FIBA je srpskog basketaša uslovila nastupom na Olimpijskim igrama ako odluči da zaigra u najboljem pofesionalnom svetskom 3x3 šampionatu.
Foto: Youtube

 

Reprezentativac Srbije Dušan Domović-Bulut odustao je od igre u američkoj Big3 ligi, verziji NBA za 3x3 basket.

Jedan od najboljih basketaša sveta objavio je na svom instragram profilu da je odlučio da ne igra u ovoj profesionalnoj i verovatno najkvalitetnijoj basketaškoj ligi na svetu zbog uslova Međunarodne košarkaške federacije.

FIBA je Buluta uslovila nastupom na Olimpijskim igrama ako odluči da zaigra u Big3 šampionatu. Srpski basketaš je zbog pretnji sanckijama odlučio da nacionalni dres stavi ispred lične karijere, iako je nedavno izabran na draftu sporne lige. Predviđeno je bilo da naš reprezentativac nastupa u timu koju trenira legendarni košarkaš Rik Beri. Pored Buluta u ovoj ekipi igrali bi i nekadašnji NBA šampioni Brajan Skalabrinij i Dešon Stivenson, bivši igrač Olimpijakosa Džoš Čildres, Vil Mekdonald, Markus Vilijams i Džermejn Tejlor.

"Veoma sam razočaran što moram da objavim da više nisam u mogućnosti da učestvujem u BIG3 ligi. Kao takmičaru, mogućnost da odmerim snage protiv bivših NBA igrača i nekih od najboljih basketaša sveta je bila nešto čemu sam se veoma radovao. Ipak, kako mi FIBA preti sankcijama, koje uključuju i moju mogućnost da zaigram na Olimpijskim igrama, primoran sam da se povučem iz lige. Veoma sam zahvalan ligi što mi je dala mogućnost da učestvujem. Nadam se da će se u nekom trenutku moj san pretvoriti u realnost", napisao je Domović na društvenoj mreži instagram.