Titula osvojena u Nišu: Juniroski tim Srbije prvak Evrope!

|   Sport
Muška juniorska košarkaška reprezentacija Srbije osvojila je titula prvaka Evrope, pošto je večeras u Nišu u finalnoj utakmici savladala selekciju Španije sa 81:71 (24:24, 17:16, 15:11, 25:20).
Foto: TV KCN

 

Izvor: Fonet 

U izvanrednoj utakmici, naši mladi košarkaši su potpuno nadigrali branioce titule i zasluženo su osvojili zlatnu medalju, pokazavši da košarka u Srbiji itekako ima lepu budućnost.

Do velikog uspeha reprezentacija Srbije je stigla pre svega fantastičnom igrom u drugom poluvremenu, kada je potpuno nadigrala favorizovanu Španiju.

Srbiju su do pobede predvodili Nikola Topić sa 24 i Mitar Bošnjaković sa 21 poenom. Andrej Mušicki je postigao 12, Aleksa Ristić osam, a Pavle Nikolić sedam poena. Najefikasniji u ekipi Španije bio je Ugo Gonzales sa 16 poena.

“Dominantno! Nijedna utakmica u egalu, sve na vreme je bilo rešeno! Svaka čast momcima, za mesec dana smo napravili koheziju, napravili smo tim, imamo 12 ratnika koji su spremni da poginu jedan za drugog. Da uđeš, igraš pet minuta odbranu, ne pipneš loptu i izađeš iz igre srećan. Statistički, uzmite pogledajte, nismo među najboljima u šutu za tri poena, štaviše, verovatno smo među gorima, ali imamo svaku utakmicu nekog drugog ko je iskočio. Dakle, timski smo stigli do ovog uspeha”, rekao je posle utakmice Nenad Stefanović,  selektor košarkaškog tima Srbije sa igračima do 18 godina.

“Vrhunski rezultat. Svaka im čast. Želeo bih da se zahvalim gradu Nišu, svima koji su učestvovali u organizaciji, mojim saradnicima iz Saveza koji su besprekorno obavili ovaj posao, ovoj predivnoj publici koja je ovim momcima u ovim godinama dala dodatnu snagu i motivacuju. Naravno, iznad svega i pre svega, hvala igračima, treneru, stručnom štabu, Milenku Tepiću, potpredsedniku Košarkaškog saveza, i Aci Bućanu, koji su izvrsno sastavili tim, i treneru Stefanoviću koji je odradio fenomenalan posao. Ovo će ovim momcima ostati za ceo život. Ja sam najiskrenije srećan zbog njih, kada ih vidim da se ovako iskreno raduju”, rekao je nakon osvojenog evropskog zlata predsednik Košarkaškog saveza Srbije Predrag Danilović. 

 

 

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar