Uklonjen opasni otpad

|   Info
Nelegalno uskladištenih 260 tona opasnog otpada, nađenog na području Pančeva u martu, uklonjeno je i zbrinuto u skladu sa svim neophodnim zakonskim procedurama, rekao je danas ministar zaštite životne sredine Goran Trivan.
Foto: FoNet

 

Izvor: FoNet

Zajedno sa predstavnicima nadležnih državnih organa i predstavnicima medija Trivan je danas posetio lokaciju u Pančevu, u vlasništvu firme "Eko 21", gde je martu ove godine nađen nelegalan opasni otpad, navodi se u saopštenju Ministarstva.

Sa lokacije je sortirano, uzorkovano, spakovano, a zatim uklonjeno oko 260 tona uglavnom opasnog otpada, čime je uspešno završena zajednička akcija Ministarstva zaštite životne sredine i nadležnih organa, rekao je Trivan.

Osim čišćenja ove lokacije, zbrinuto je 44 tone opasnog otpada pronađenog na lokaciji u Alibunaru i 22 tone na lokaciji u Bavaništu.

Postupak eliminisanja opasnog otpada, nađenog u tunelima ciglane u Bavaništu je u toku, navedeno je u saopštenju.

"Mi se na ovome nećemo zaustaviti. Ima još nekoliko lokacija u Srbiji gde su procesi u toku. Jedan od ovih procesa koji su započeti prošle godine je i završen, i to pravosnažnom presudom na kaznu zatvora od četiri i po, jedne i po, i jedne godine zatvora", rekao je Trivan.

Foto: FoNet

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar