Uskoro kreće i NBA

|   Sport
Uskoro se očekuje početak grupnih treninga, što je samo uvod u nastavak najkvalitetnijeg košarkaškog takmičenja. Ukoliko se svih trideset timova vrati košarci igraće se najverovatnije u jednom mestu i to od podneva do večeri – nešto poput Letnje lige. Utakmice bi kretale u 12 časova (18h po centralnoevropskom vremenu) i igrale bi se do ponoći sve dok se ligaški deo sezone ne završi. Kada je reč o plej-ofu, tamo bi termini bili kao što su i inače.
Foto: Fonet

 

Odluka o nastavku ili prekidu NBA lige sve je bliža, pa su tako nagađanja na ovu temu sve češća.

Novinar "Yahoo Sports" Kit Smit, koji je prvi preneo pre nekoliko nedelja da bi NBA mogao da se nastavi u zabavnom parku Diznilend, napisao je potencijalni scenario ako se sezona nastavi tamo gde je stala.

Ukoliko se svih trideset timova vrati košarci igraće se najverovatnije u jednom mestu i to od podneva do večeri – nešto poput Letnje lige.

Kako je rekao Smit, pozivajući se na svoje izvore informacija, utakmice bi kretale u 12 časova (18h po centralnoevropskom vremenu) i igrale bi se do ponoći sve dok se ligaški deo sezone ne završi.

Kada je reč o plej-ofu, tamo bi termini bili kao što su i inače.

Košarkaš Bruklina Spenser Dinvidi otkrio je na svom tviteru profilu da se takmičenje nastavlja 15. jula, iako nije jasno odakle mu baš ovaj datum. Realnije je da se ovog datuma timovi vrate treninzima u dvorani, kao uvod u nastavak šampionata.