Uspeh niškog tenisa na regionalnom prvenstvu

|   Sport
Predstavnici Teniske akademije Živković bili su veoma uspešni na regionalnom prvenstvu istočne Srbije. Takmičari iz Niša uspeli su da osvoje praktično sve medalje na ovom turniru.
Foto: Marjan Cvetković

 

Šampion regiona je Stefan Skobelev. On je u finalu savladao klupskog druga Nikolu Cvetanovića. Rezultat je bio 2:0 u setovima (6/0, 7/6).

I bronzane medalje su pripale teniserima niške akademije, Mateja Milošević i Lazar Radenković su podelili treće mesto.

U konkurenciji teniserki Simona Angelova je stigla do titule. Ona je u krajnje neizvesnom finalu bila bolja od Mie Ljubić sa 2:1 (7/5, 3/6, 7/6). Treće mesto su podelile Natalija Nikolić i Jovana Nikolić.

„Sjajno smo počeli godinu i sva ova prvenstva regiona su pokazala da su naši teniseri i teniserke u fenomenalnoj formi i verujem da će se to tek pokazati na nacionalnim turnirima koji slede, a nadam se da će situacija to dozvoliti i da će biti titula i na međunarodnoj sceni“, rekao je posle regionalnog prvenstva Srbije trener Nikola Živković.

U planu je da Teniska akademija Živković tokom ove godine bude domaćin dva međunarodna turnira, jedan iz serije Tennis Europe, a drugi iz ITF serije.

Autor: Nikola Šipovac