JPU „Pčelica“ Niš proslavlja 40. rođendan vrtića „Leptirić“

|   Život
Ove godine vrtić „Leptirić“, jedan od 26 vrtića, slavi četrdeseti rođendan.
Foto: JPU „Pčelica“ Niš

 

„Dugo sam razmišljala o rođendanskom poklonu. Odlučila sam da to budu knjige, jer se tome najviše raduju i deca i vaspitači. Ove godine, 40 knjiga za 40. rođendan. Simbolika i želja da još dugo godina budemo veseli i lepi. Kada radite sa decom, sve je pesma i razdraganost, ali i velika odgovornost, jer vam je neko poverio svoje najveće blago“ rekla je direktorica Svetlana Mitić na proslavi rođendana.

Vrtić „Leptirić“ otvoren je davne 1981.godine, 23. februara kao vrtić „Hristina Markišić Tina“. Krajem devedesetih menja naziv u „Leptirić“ i tada je spadao u red najmodernijih i najuređenijih vrtića u Nišu.

„Leptirić“ pripada grupi većih vrtića JPU „Pčelica“, ima osam vaspitnih i tri jaslene grupe i najprostranije dvorište.

Ovaj jubilarni rođendan, obeležen je u drugačijim uslovima, zbog epidemiološke situacije. U čast 40.rođendana, vaspitači i deca svih vrtićkih grupa su organizovali posebne aktivnosti u svojim radnim sobama, a centralna priredba bila je za zaposlene i decu.

Direktorica Svetlana Mitić je rođendanski poklon uručila odgovornom licu vrtića Katarini Jadrić koja je obećala u ime celog kolektiva da će nastaviti da se trude da oplemenjuju prostor za prijatan boravak dece i zahvalila direktorici i rukovodstvu ustanove što im je omogućeno da svoju kreativnost pokazuju na delu.