Vulin: Organizovana kriminalna grupa pripremala ubistvo Vučića

|   Info
Organizovana kriminalna grupa, na čijem je čelu crnogorski državljanin Radoje Zvicer, pripremala je atentat i ubistvo predsednika Srbije Aleksandra Vučića, saopštio je večeras ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin.
Foto: Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srbije

 

Izvor: FoNet

On je, kako u saopštenju navodi MUP Srbije , rekao da je "posredstvom Evropola, koristeći službene, zvanične vidove komunikacije između policija", 14. januara dobijena informacija pod oznakom 'hitno', od pripadnika policije jedne zemlje članice Evropske unije.

Ministarstvo unutrašnjih poslova je "zvanično obavešteno" o postojanju organizovane kriminlane grupe "sačinjene od državljana različitih zemalja, koja za cilj ima ubistvo, atentat na predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića“, rekao je Vulin.

Prema njegovim rečima, nakon što su se "u više ekspertskih nivoa uverili u kvalitet i vrednost dobijene informacije", pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova i Bezbednosno-informativne agencije su, zajedno sa Evropolom i partnerskom službom od koje je informacija dobijena, pokrenuli "opsežnu akciju na utvrđivanju identiteta svih pripadnika ove zločinačke organizacije, koja za cilj ima ubistvo predsednika Vučića".

„Na čelu te kriminalne organizacije nalazi se crnogorski državljanin Radoje Zvicer, za kojim je Srbija već raspisala poternicu, organizator i jedan od vođa kavačkog klana, odgovoran za šverc i ilegalnu prodaju narkotika, ali i organizaciju i naručivanje više ubistava koja su počinjena na teritoriji Srbije, Crne Gore ali i drugih zemalja“, rekao je Vulin.

„Da li je Radoje Zvicer ovu zločinačku organizaciju okupio i organizovao da bi ubili predsednika Vučića po spostvenom nahođenju ili zato što je dobio naređenje od svog političkog šefa, političkog vođe, ostaje na istrazi da utvrdi", naveo je Vulin.

On je naglasio da će "do tada pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova i Bezbednosno- informativne agencije o svakom saznanju do koga budu došli operativnim radom obaveštavati Tužilaštvo za organizovani kriminal".

Ministarstvo će, u sardanji sa predstavnicima vojnih bezbednosnih struktura učiniti sve da se sačuva "ustavni poredak, svakodnevni način života, mir i stabilnost sačuvaju, ali i da se sačuva bezbednost i život predsednika Aleksandra Vučića", poručio je Vulin.