Vučić u Njujorku o rezoluciji o Srebrenici i o radu Misije UN na KiM

|   Info
Vučić će danas imati niz bilateralnih sastanaka u Njujorku, a pored stanja na Kosovu sa stranim zvaničnicima razgovaraće i o rezoluciji o Srebrenici, o kojoj bi države trebalo da se izjasne početkom maja.
Foto: buducnostsrbijeav

 

Izvor: FoNet, RTS

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić se nalazi u Njujorku, gde će sutra na redovnoj sednici Saveta bezbednosti UN biti predstavljen šestomesečni izveštaj o radu Misije UN na Kosovu, preneo je danas RTS.

Kako piše javni servis, Vučić će već danas imati niz bilateralnih sastanaka u Njujorku, a pored stanja na Kosovu sa stranim zvaničnicima razgovaraće i o rezoluciji o Srebrenici, o kojoj bi države trebalo da se izjasne početkom maja.

Kada je reč o izveštaju o radu UNMIK, koji se odnosi na period od 19. septembra 2023. do 15. marta 2024, Vučić je rekao da ne odražava pravu sliku kako je na terenu i da je loš u odnosu na realno stanje.

Javni servis ukazuje da druga tema koja je aktuelna u Njujorku i koja će biti aktuelna narednih pet dana jeste nacrt rezolucije o Srebrenici o kojem će se glasati 2. maja u Generalnoj skupštini UN.

Predstavnika Srbije u Njujorku očekuje sastanak sa više desetina predstavnika zemalja članica UN, kao i sa predstavnicima stalnih članica Saveta bezbednosti UN. Cilj sastanaka i glavna tema tih razgovora biće da se pojasni pozicija Srbije u vezi sa predloženom rezolucijom.

Vučić je uoči dolaska u Njujork rekao da će donošenje takve rezolucije dodatno narušiti i pokvariti odnose u regionu, navodeći da su šanse Srbije male, ali da će se boriti, podseća RTS.

 

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar