"Vodič za opstanak na društvenim mrežama"

|   Infotehno
Kreativni centar objavio je knjigu "Vodič za opstanak na društvenim mrežama", namenjenu deci starijoj od 10 godina, nudeći odgovore na različita pitanja koja se odnose i na dobre i na loše aspekte društvenih mreža.
Foto: Pixabay

 

Izvor: FoNet

Taj sveobuhvatni vodič prepun je praktičnih informacija o opstanku na društvenim mrežama, a posebno zabavnim čine ga duhovite ilustracije koje prate tekst.

To ga čini nezaobilaznim štivom za decu, ali i njihove roditelje, jer će pomoći deci da se bezbedno i samopouzdano kreću u virtuelnom svetu društvenih mreža.

U vodiču se nalaze i veb-adrese na kojima čitalac može dobiti dodatne savete o bezbednosti na društvenim mrežama, kao i o tome gde će naći podršku ako ima poteškoće prilikom njihovog korišćenja ili ako se na njima susretne s nasiljem.

Dobro je da ovu knjigu čitaju i roditelji, jer su oni danas uglavnom veoma zabrinuti zbog vremena koje njihova deca provode na društvenim mrežama, a svesni su i svih opasnosti što ih nosi neoprezan boravak na njima, navodi se u saopštenju Kreativnog centra.

Zajedničko čitanje pojedinih poglavlja poslužiće za razgovore o ključnim pitanjima o društvenim mrežama kako bi dete u potpunosti razumelo sve posledice njihovog korišćenja.

 

Komentari i odgovori

×

Ime je obavezno!

Enter valid name

Važeća email adresa je obavezna!

Enter valid email address

Komentar je obavezan!

* Ova polja su obavezna.

Objavite prvi komentar.