Vučević i Grujičić o unapređenju programa transplantacije

|   Info
Ministar odbrane Miloš Vučević i ministarka zdravlja Danica Grujičić obišli su Vojnomedicinsku akademiju i održali sastanak povodom unapređenja programa transplantacije na državnom nivou, a jedan od koraka unapređenja je i inicijativa o formiranju Centra za transplantaciju solidnih organa, ćelija i tkiva VMA.
Foto: FoNet/MOD Srbije

 

Izvor: FoNet

Tokom obilaska VMA Vučević i Grujičić posetili su pacijenta kome je nedavno urađena kadaverična transplantacija jetre, prva posle četiri godine, i razgovarali sa članovima transplantacionog tima o tom složenom zahvatu, navodi se u saopštenju Ministarstva odbrane.

Vučević je čestitao profesoru Darku Mirkoviću i celom timu za transplantaciju koji je izveo taj složen operativni zahvat i istakao da su 492 transplantacije za 27 godina na ponos VMA i cele države.

Verujem da ćemo imati još bolje uslove za zaposlene i pre svega još bolje uslove za pacijente koji traže i očekuju pomoć u okviru Vojnomedicinske akademije, rekao je Vučević.

Hirurškom timu VMA čestitala je i Grujičić.

I dalje moramo tako da delujemo, imamo ljude koji ne moraju da čekaju nikoga iz inostranstva, koji znaju da rade svoj posao, gde postoji sva infrastruktura. Posebna zahvalnost sestrama koje su negovale pacijenta, rekla je Grujićić.