Vučević: Predstavnici SNS obavestili Vučića da imaju većinu za sastav Vlade

|   Info
Ministar odbrane i predsednik Srpske napredne stranke (SNS) Miloš Vučević izjavio je da su predstavnici liste "Aleksandar Vučić - Srbija ne sme da stane" na današnjim konsultacijama obavestili predsednika Srbije da imaju većinu za sastav Vlade i da će ga u narednih 10 dana obavestiti o imenu mandatara.
Foto: FoNet/Zoran Mrđa

 

Izvor: FoNet

Vučević je novinarima, nakon konsultacija u Predsedništvu, rekao da na današnjem sastanku nije bilo reči o konkretnim imenima ni za jednu funkciju.

"Spremni smo da u veoma kratkim rokovima nastavimo konstitutivnu sednicu Skupštine Republike, izabremo skupštinske organe i time uđemo u redovan rad koji prethodi izboru Vlade", kazao je Vučević.

On je naglasio da će o formiranju vlasti razgovarati sa koalicionim partnerima iz Socijalističke partije Srbije i Saveza vojvođanskih Mađara, ali i drugih partija.

"Ono što je sigurno, naša lista 'Srbija ne sme da stane' ima sama većinu, ali to neće biti jedina većina, ali mi se nismo bavili matematikom, nego politikom da vidimo ko sve želi da se okupi oko programa rada buduće Vlade i to je najvažnije o čemu smo danas pričali sa predsednikom", poručio je Vučević.

Prema njemu, nije suština u kadrovskim rešenjima, nego u onome što Vlada treba da radi u narednom periodu, a što je predstavljeno kroz projekat "Skok u budućnost - Ekspo 2027", ali i niz infrastrukturnih projekata, borba za Kosovo i Metohiju, očuvanje Srba na Kosovu, održavanje regionalnog mira i stabilnosti, rasta plata i penzija, jačanje odbrambenih kapaciteta, ulaganje u kulturu i sport.

Odgovarajući na pitanja novinara, Vučević je rekao da premijerka Ana Brnabić danas ima sastanak sa predstavnicima ODIHR.

"Verujem da će Srbija pokazati i otvorenost, spremnost i stručnost da ono što je ODIHR preporučio može da se implementira u naš sistem", kazao je Vučević.

Naglasio je da neće biti međunarodne istrage, jer je Srbija suverena i slobodna država i da na izborima odlučuju građani, ali da ima razgovora, preporuka i uvažavanja dobrih sugestija i konstruktivnih predloga.

 

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar