Vučić: Neće biti zaštićenih

|   Info
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je rekao da je ponosan što u razgovorima koji su mu prisluškivani nije bilo ničeg inkriminišućeg ni za tužilaštvo ni za policiju i da će tužilac, koji ima sve materijale, postupiti po zakonu, "neće biti zaštićenih".
Foto: Služba za saradnju sa medijima predsednika Republike


Izvor: FoNet

Predsednik Srbije je dodao da su 1.572 prisluškivana razgovora dokumentovana, a da se ne zna koliko ih je bilo.

Na pitanje zašto na konferenciji za novinare nema ministra odbrane Nebojše Stefanovića, Vučić je odgovorio da je on koordinator Biroa za koordinaciju rada službi bezbednosti, a ne Saveta za nacionalnu bezbednost, i da je bio na sednici, a novinaru N1 je odgovorio sa: "Čekali ste da neko optuži Stefanovića pa da razvijete svoje političke teorije" i upitao ga zašto nije pitao što na konferenciji nema direktora BIA Bratislava Gašića.

Vučić je ocenio da je suština "hajke“ protiv njegovog sina Danila uklanjanje sa vlasti predsednika Srbije, kako bi "neke strane službe završile svoj posao“.

Godinama smo izloženi pritisku i lažima, gde se borci protiv kriminala proglašavaju za kriminalce, a kriminalci za heroje. Žestoko ćemo se boriti protiv onih koji imaju stotine miliona evra i ulažu ih u rušenje države Srbije, rekao je on.

Vučić je poručio da službe bezbednosti, u kojima rade profesionalci, ne gledaju ko je iz koje partije.

Ima mnogo ljudi iz vlasti koji su na različite načine umešani u svašta. Ne interesuje me kojoj političkoj stranci pripadaju. Ovo sa politikom nema mnogo veze, ima sa poštovanjem zakona, da li ćemo se izboriti sa kriminalom ili ne, zaključio je on.