Vučić ocenio sastanak sa Erdoganom kao veoma dobar

|   Info
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić ocenio je današnji sastanak u Istanbulu s predsednikom Turske Redžepom Tajipom Erdoganom kao veoma dobar, i naveo da je bio posvećen bilateralnim odnosima, posebno novim turskim investicijama u Srbiju.
Foto: Služba za saradnju sa medijima predsednika Republike

 

Izvor: FoNet, TV Pink

"Razgovarali smo o investicijama, ekonomiji, regionalnim pitanjima. Pričali smo duže od dva sata, svaki razgovor s predsednikom Erdoganom je važan. On će posetiti Beograd do kraja godine. Turske firme dolaze sve više i to je nezaustavljiv proces. Višestruko smo uvećali trgovinsku razmenu. Turska je velesila i jako su nam važni dobri odnosi. To nam garantuje mir", rekao je Vučić za TV Pink.

Dodao je i da Erdogan podržava dijalog Beograda i Prištine.

Vučić je rekao da odnose dve zemlje odlikuje intenzivan politički dijalog, produbljena saradnja i međusobno poverenje i poštovanje, a ocenjeno je da "izuzetan lični i profesionalni odnos dvojice predsednika značajno doprinosi razvoju političkih, ekonomskih i svih drugih veza izmedu Srbije i Turske".

On je naveo da je spoljno-trgovinska razmena dostigla više od milijardu i 300 miliona dolara, a u Srbiji posluje više od 800 turskih kompanija koje zapošljavaju oko 10.000 radnika.

Foto: Služba za saradnju sa medijima predsednika Republike