Vučić: Poruka onima koji misle da naslede Belivuka - "Gotovi ste"

|   Info
Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin izjavio je da je, u akciji kodnog naziva "Otimač" razbijena kriminalna banda čiji je lider bio Velimir Belivuk, vođa Partizanove navijačke grupe "Janjičari", odgovorna za četiri ubistva, a da su dokazi koje je policija prikupila "čvrsti".
Foto: Služba za saradnju sa medijima predsednika Republike

 

Izvor; FoNet

Vulin je, posle sednice Saveta za nacionalnu bezbednost, na konferenciji za novinare , rekao da se dugo razmišljalo da li da javnosti budu prikazani „odvratni i zastrašujući“ snimci vezani za ubistva koja su počinili članovi te bande, i da je posle konsultacija sa tužilaštvom odlučeno da se to ne uradi, nego da se javnosti daju samo fotografije.

Posle toga su prikazane tri fotografije, za koje je navedeno da predstavljaju tela ubijenih - na prvoj je nagi leš osobe koja na nozi i ruci ima tetovažu navijača Crvene zvezde, na kojoj su znakovi mučenja, na drugoj je obezglavljeno telo, takođe sa tragovima mučenja, a na trećoj odsečena ljudska glava, a Vulin je rekao da se osnovano sumnja da pripada navijaču Partizana.

Imamo mnogo više od toga, ali ovo smo objavili da pokažemo sa kakvim je bitangama država imala posla, naglasio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić i dodao da će istraga biti proširena na ukupno pet do sedam ubistava, jer su sva veštačenja već urađena i tužilac je uradio šta je trebalo.

On je poručio i da je sa Belivukovom bandom završeno, a da je poruka onima koji misle da ih naslede i  zauzmu prostor: "Gotovi ste", biće uskoro "rastureni i iza rešetaka, izbrojani su im dani na slobodi", kao i da će državni organi biti "očišćeni od svih koji sarađuju sa kriminalcima".

To će biti ne samo na centralnom nivou, nego u svim gradovima, u svakom mestu biće hapšenja koliko hoćete, istakao je Vučić, dodajući da policija zna istinu o više drugih ubistava u Beogradu, ali je u potrazi za dokazima.

Vučić je saopštio i da je policija u petak između Šapca i Loznice zaplenila 21 komad oružja, uglavnom "duge cevi", među njima i snajperske puške, sa skupim optičkim nišanima, što je najveći arsenal oružja pronađen poslednjih godina.

Videćemo za koje namere je to oružje bilo pripremano i ko je sve povezan, objasnio je on.

Vučić je najavio i jačanje policijske forenzike i DNK analiza, kao i opreme za BIA i MUP, a ne da se, kao u slučaju Belivukove kriminalne grupe, pozajmljenom opremom iz druge države, otvaraju zaštićene aplikacije mobilnih telefona, "Skaj" i druge, koje su pronađene kod uhapšenih.

Vučić je rekao da su službe bezbednosti kod uhapšenih pripadnika Belivukove grupe po prvi put uspele da otvore te aplikacije, zahvaljujući pozajmljenoj opremi i da se otkrilo da su tamo imali fotografije pripadnika BIA i policije, operativaca, za koje su smatrali da su im neprijatelji i da ih treba likvidirati.

Na pitanje o tvrdnjama bivšeg potpredsednika Partizana Vladimira Vuletića o povezanosti generalnog sekretara Vlade Novaka Nedića sa Belivukom i ostalima, Vučić je odgovorio da će se sve videti narednih dana.

Nedić, kako je ustvrdio, na stadion ni na bilo koju tribinu nije otišao godinama.

A da li je od početka želeo da bude neko u Partizanu - jeste. A ko to nije želeo iz bilo koje vlasti od 1945. godine. Ali nije uspeo. Vuletiću je mnogo bolje išlo, baš sa tom organizovanom kriminalnom grupom, primetio je Vučić.

Vulin je dodao da bi voleo da je Vuletić u stanju da oseti stid, da ga bude sramota, "a on zna čega treba da ga bude sramota".

Foto: Služba za saradnju sa medijima predsednika Republike