Vučić: Srbija će se boriti protiv usvajanja rezolucije o genocidu u Srebrenici

|   Info
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da će se Srbija boriti protiv usvajanja rezolucije o genocidu u Srebrenici u Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija.
Foto: buducnostsrbijeav

 

Izvor: FoNet

"Znamo da smo mali, znam da je pored mene Amerika, supersila, ali mi ćemo se suprostavljati tom nasilju nad srpskom državom i srpskim narodom", rekao je Vučić na konferenciji za novinare posle sastanka sa pomoćnikom sekretara Biroa za evropske i evroazijske poslove Stejt departmenta Džejmsom O'Brajanom.

Prema njegovim rečima, pitanje Rezolucije pokrenuto je "na jednu okruglu 29. godišnjicu", ali je to predstavljeno tako kao da to nije upereno protiv Srba već je "onako".

"Mi Srbi to nismo tako razumeli i borićemo se protiv toga", poručio je Vučić.

Naglasio je da su srpska i američka strana o malo čemu saglasne i da je jedino u čemu su saglasne to da se mora očuvati mir i stabilnost.

Komentarišući izjavu O'Brajana da je obaveza formiranja Zajednice srpskih opština (ZSO) velika i snažna, Vučić je ocenio da je ona velika i snažna već 11 godina i da je isto toliko mrtvo slovo na papiru.

"Posle 4.000 dana ništa nisu uradili, a Srbi su ispunili stvari i iz Briselskog i neke iz Ohridskog sporazuma", napomenuo je Vučić.

Podsetio je na hapšenje i prebijanja Srba na Kosovu rekavši da na te događaje svi ćute i NATO, Stejt department, ali da će Priština zato biti "nagrađena" članstvom u Savetu Evrope.

"Kada izgubimo u UN mi ćemo morati da dignemo glavu i da se borimo za ekonomski napredak Srbije i da idemo uzdignute glave iako su pokušali da nam silom spuste glavu", naglasio je Vučić, dodavši da će Srbija morati da sarađuje i sa Amerikom i Istokom i Zapadom.

 

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar