Vulin: Ilegalno prisluškivano skoro 1.600 telefonskih razgovora predsednika Srbije Aleksandra Vučića

|   Info
Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin izjavio je da je utvrđeno i postoje nesporni dokazi da je u policijskom sistemu ilegalno prisluškivano skoro 1.600 telefonskih razgovora predsednika Srbije Aleksandra Vučića i članova njegove porodice – brata Andreja, oca Anđelka i sina Danila.
Foto: Služba za saradnju sa medijima predsednika Republike

 

Izvor: FoNet

Bez pravnog i policijskog osnova i policijskog rezona su prisluškivana 1.572 razgovora, čiji su transkripti "skidani" (prekucavani) i nošeni pojedinim istaknutim funkcionerima MUP, rekao je Vulin posle sednice Saveta za nacionalnu bezbednost.

On je konstatovao da su članovima porodice Vučić povređena ljudska prava, a grubo je zloupotrebljen i sistem, iz nepoznatih motiva, jer se privatna komunikacija neovlašćeno snimala i stavljala na uvid drugim osobama.

Praćena je komunikacija, bez i jednog inkriminišućeg razgovora, izjavio je Vulin, navodeći da su neki pripadnici MUP „pali“ prilikom ispitivanja na poligrafu, na pitanjima o prisluškivanju Vučića.

Na Tužilaštvu za organizovani kriminal je da uradi formulaciju dela i da se to završi pred pravosudnim organima, objasnio je on i dodao da je sav materijal dat tužilaštvu, tako da MUP "više nije vlasnik tih podataka", čime se ogradio da kaže bilo šta konkretnije o tome kome su transkripti razgovora dostavljani.