Otvaranje poglavlja potvrda uspeha ekonomskih reformi

|   Info
Ministar finansija Siniša Mali izjavio je danas na skupštinskom Odboru za finansije, republički budžet i kontrolu trošenja javnih sredstava da je otvaranje poglavlja četiri (slobodno kretanje kapitala) u pregovorima o članstvu Srbije u Evropskoj uniji potvrda uspeha ekonomskih reformi.
Foto: televizija Kopernikus

 

Izvor: FoNet

Kako se navodi u saopštenju Ministarstva, Mali je istakao da će se raditi na tome da se što pre steknu uslovi za otvaranje poglavlja 16 koje se odnosi na poreze i akciznu politiku i poglavlja osam koje se odnosi na zaštitu konkurencije.

On je naglasio da je za otvaranje poglavlja četiri, čije otvaranje je najavljeno za večeras, bilo važno usvajanje Zakona o finansijskim i alternativnim finansijskim fondovima i drugih zakona koji su usvojeni u prethodnom periodu.

Na Odboru su razmatrani Predlozi zakona o završnim računima budžeta od 2002. do 2018. godine, a Mali je rekao da se kroz transparentan proces javnost upoznaje kako se trošio novac u prošlosti i da će posle 17 godina biti uspostavljena dobra budžetska procedura.