Vulin: Svako ko organizuje neprijavljeni skup dobiće prijavu

|   Info
Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin izjavio je danas da se u narednom periodu očekuje da će biti planskih i organizovanih ugrožavanja javnog reda i mira na dnevnom nivou, što će biti veliki izazov za policiju, saopšteno je danas iz MUP.
Foto: printscreen TV Prva

 

Izvor: FoNet

Vulin je na sednici skupštinskog Odbora za odbranu i unutrašnje poslove, na kojoj su predstavljeni rezultati rada MUP, istakao da se skupovi često ne prijavljuju i ukazao da je zakon po tom pitanju vrlo jasan, da svaki skup mora biti prijavljen policiji u određenom vremenskom roku pre održavanja.

Mi ćemo striktno sprovoditi zakon, ali ćemo se uvek truditi da upotrebimo minimum sile i da je svuda gde možemo izbegavamo. Zakon će se sprovoditi i svako ko organizuje neprijavljeni skup dobiće prijavu, upozorio je on.

Vulin je poručio da ničije pravo nije da u dvomilionskom gradu blokira saobraćaj i da blokada auto-puta neće biti, jer život ne može da stane, a policija će učiniti sve da niko ne remeti svakodnevni život građana.

On je pohvalio policajce koji su očuvali javni red i mir na visokorizičnim skupovima održanim u Beogradu u prethodnom periodu i obezbedili su Paradu ponosa  i skupove antiglobalista, održane istog dana.

Vulin se osvrnuo i na nedavna dešavanja vezana za mural sa slikom Ratka Mladića i ponovio da je u tom slučaju na delu bila čista politika i zla namera.

Policija nije ulazila u vrednosne sudove da li je neko za Mladića ili za Haški tribunal. To nas se nije ticalo. Radili smo ono što policija mora da uradi, dali smo procenu, što smo po zakonu dužni da uradimo, da li će skup izazvati bezbednosne probleme ili ne, rekao je Vulin.