Nova linija javnog gradskog prevoza - EKO 2

|   Info
U Beogradu će od sutra biti uspostavljena nova linija javnog gradskog prevoza - EKO 2, koja će saobraćati od terminusa "Dorćol" do terminusa "Beograd na vodi", najavio je zamenik gradonačelnika Goran Vesić.
Foto: printscreen TV Prva

 

Izvor: FoNet, TV Prva, Beoinfo

On je za TV Prva rekao da su uspostavljanjem te linije stvoreni preduslovi za ukidanje autobuske linije broj 22A, saopštio je Beoinfo.

Trasa nove linije je SRC "Milan Gale Muškatirović", Tadeuša Košćuška, Pjarona De Mondezira, Uzun Mirkova, Studentski trg, Vase Čarapića, Trg republike, Kolarčeva, Terazije, Kralja Milana, Trg Slavija, Nemanjina, Balkanska, Mihaila Bogićevića, Karađorđeva, Zemunski put, Bulevar Vudroa Vilsona, Beograd na vodi.

Pored postojećih, na liniji će biti uspostavljena i nova stajališta - "Solunska" u ulici Tadeša Košćuška, "Cara Uroša" i "Studentski trg" u Uzun Mirkovoj ulici, "Savski most" i "Savski park" u Bulevaru Vudroa Vilsona, kao i stajalište "Kalemegdan" u ulici Pjarona de Mondezira, dodao je Vesić.

On je objasnio da će na trasi raditi osam vozila tipa elektrobus, sa vremenom obrta od 80 minuta i intervalom nailaska od 10 minuta.

Vesić je najavio i da sutra počinje izgradnju prve dve celine Linijskog parka na Dorćolu  - prva celina prostire od Beton hale do bastiona Svetog Jakova, a druga celina od bastiona Svetog Jakova do SC "25. maj - Milan Gale Muškatirović".