Zlatibor domaćin “Xross hard enduro” Svetskog šampionata

|   Sport
Od 16. do 20. maja 2023. godine Zlatibor će biti domaćin Svetskog šampionata u jednoj od najuzbudljivijih moto disciplina – “Hard enduro”, koja podrazumeva takmičarski reli duž izuzetno zahtevnih staza sa preprekama.
Foto: Odnosi sa javnošću Opštine Čajetina/Predrag Vučković

 

Zahvaljujući organizaciji prošlogodišnjeg takmičenja, Zlatibor je ove godine dobio i posebnu čast – da bude lokacija startne trke u okviru Šampionata koji će se dalje nastaviti u Austriji, Italiji, Rumuniji, Kanadi, Španiji i Nemačkoj.

U utorak 16. maja u 17 časova na Kraljevom trgu biće održano svečano otvaranje Xross hard enduro relija. U okviru svečanog otvaranja biće predstavljeni učesnici iz preko 40 zemalja sveta, a prisutnima će se obratiti predsednik Opštine Čajetina Milan Stamatović, predsednik Svetske enduro federacije Winfried Kerschhaggl I predstavnik organizatora Branislav Đurić.

U sredu 17. maja na parkingu pored Turističko rekreativnog kompleksa na Zlatiboru biće održan od 10, do 15 časova - trening i kvalifikacije na Prologu za sve klase, a od 16, do 18 časova - Akrapović Enduro cross finale, najatraktivniji deo manifestacije.

Direktor Turističke organizacije Zlatibor Vladimir Živanović, izjavio je da je Zlatibor na ovaj način obogatio svoju turističku ponudu, i istakao da je ova saradnja primer koji pokazuje kako sport može doprineti razvoju turističkih potencijala i međunarodnoj promociji naše zemlje.

- Poseban poklon za sve goste koji budu boravili na Zlatiboru biće uvodni deo takmičenja, koji se održava na parkingu kod Turističko rekrekreativnog kompleksa Zlatibor, u utorak, 17. maja, od 16 do 18 časova. Publika će moći izbliza da vidi i uživa u moto akrobacijama preko 300 učesnika iz 40 zemalja na poligonu. Izuzetna nam je čast što će mnogi od njih upravo na našoj planinskoj lepotici upoznati Srbiju i njenu očaravajuću prirodu, ali i iskusiti čuveno gostoprimstvo zlatiborskih domaćina. Verujem da je ovo i neponovljiva prilika i za sve stanovnike zlatiborskog okruga da vide nešto nesvakidašnje i uživaju u novim sadržajima koje kao turističko mesto organizujemo.

XROSS HARD ENDURO reli voziće se tri dana duž 300 kilometara staza na Zlatiboru, Mokroj Gori i Tari. Svečano proglašenje pobednika održaće se u subotu, 20. maja u 15 časova na Kraljevom trgu.

Foto: Odnosi sa javnošću Opštine Čajetina/Zoran Ješić

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar