Značaj saradnje sa NVO

|   Info
Ministar zaštite životne sredine Goran Trivan danas je predstavnicima nevladinih organizacija predstavio strateški pristup i glavne ciljeve Ministarstva za naredni period i ukazao da je dobra saradnja sa civilnim društvom jedan od garanta njihove uspešne realizacije.
Foto: FoNet

 

Izvor: FoNet

Ako radimo zajedno, nešto ćemo zaista i uraditi, poručio je Trivan i dodao da su udruženi kapaciteti države i civilnog društva "magična formula“ koja će dati rezultate u uspostavljanju savremenih standarda životne sredine, koji se mogu realno videti u narednih deset godina.

Sastanak sa predstavnicima civilnog društva Ministarstvo je, u saradnji sa Programom za razvoj Ujedinjenih nacija (UNDP), organizovalo uoči nastupa Srbije na velikim međunarodnim skupovima u oblasti zaštite životne sredine i prirode radi konsultacija, i da bi predstavnike NVO upoznao sa postignutim rezultatima.

Trivan je rekao da je veće angažovanje Srbije na polju zaštite životne sredine izraženo i u njenoj većoj aktivnosti na najznačajnijim međunarodnim forumima, na kojima se donose odluke od ključnog značaja za ekološku budućnost sveta.

Predstavljajući najznačajnije planirane aktivnosti, Trivan je najavio da će prioritet Ministarstva ove godine biti priprema projektno-tehničke dokumentacije, koja je uslov za rešavanje najvažnijih problema u zaštiti životne sredine, a to su, pre svega, prečišćavanje otpadnih voda i upravljanje otpadom.

Pripremili smo se za taj proces, obezbedili smo nešto sredstava iz budžeta koji je skroman, ali ćemo početi sukcesivno da uključujemo lokalne samouprave u taj proces“, najavio je Trivan.

On je istakao da Srbiji i dalje nedostaju stručni i finansijski kapaciteti za rešavanje ovih krupnih ekoloških pitanja i u narednom periodu biće neophodno osnaživanje i pomoć lokalnim samoupravama, ali i kadrovsko jačanje samog Ministarstva.

Foto: FoNet

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar