Zvanično je: Gordić prešao u Mornar

|   Sport
Gordić se prelaskom u Mornar vraća u crnogorsku klupsku košarku, gde je s velikim uspehom nastupao za Budućnost u dva navrata - od 2005. do 2010, odnosno od 2016. do 2019. godine. 32-godišnji Gordić je u crno-belom dresu pokazao odlične igre u vreme kada je tim vodio Andrea Trinkijeri, ali od početka nove sezone nije uspeo da pokaže isti uspeh.
Foto: KK Partizan / Dragana Stjepanović

 

Nemanja Gordić nije više deo Partizanovog tima, a karijeru nastavlja u Mornaru, potvrdili su u crnogorskom klubu.

Očekuje se da će Gordić za Mornar prvi put nastupiti 11. januara, na meču sa Zadrom. Prema pravilima, kada igrač menja klub u Jadranskoj ligi, pravo nastupa za novi tim stiče po završetku poslednjeg kola prvog dela ligaškog dela sezone, a to je u ovom slučaju, posle 4. januara 2021. godine.

Gordić se prelaskom u Mornar vraća u crnogorsku klupsku košarku, gde je s velikim uspehom nastupao za Budućnost u dva navrata - od 2005. do 2010, odnosno od 2016. do 2019. godine.

32-godišnji Gordić je u crno-belom dresu pokazao odlične igre u vreme kada je tim vodio Andrea Trinkijeri, ali od početka nove sezone nije uspeo da pokaže isti uspeh. U Partizanu je od jeseni prosečno beležio 6,7 poena i 2,6 asistencija u Evrokupu, te 10,1 poen i 3,6 asistencija u regionalnom takmičenju.