Vučić čestitao Si Đinpingu stogodišnjicu Komunističke partije Kine

|   Info
Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je danas ambasadorku Narodne Republike Kine Čen Bo, kojoj je uručio čestitku upućenu predsedniku Si Đinpingu povodom stogodišnjice Komunističke partije Kine.
Foto: Služba za saradnju sa medijima predsednika Republike

 

U čestitki predsednika Vučića se, između ostalog, navodi da je zahvaljujući KP Kine, uz politiku otvaranja i reformi i neuporedive razvojne uspehe, NR Kina izrasla u ekonomsku silu i predvodnika u oblasti inovacija i modernih tehnologija, kao i u glas mira i stabilnosti na globalnom planu, prenela je Služba za saradnju sa medijima predsednika Republike.

Predsednik Vučić je rekao da je ponosan na činjenicu da su odnosi Srbije i Kine na najvišem istorijskom nivou i uveren da će saradnja biti nastavljena u duhu svestranog strateškog partnerstva.

Predsednik Vučić i ambasadorka Čen su razmotrili tekuće i moguće zajedničke srpsko-kineske infrastrukturne projekte, kao i projekat izgradnje fabrike vakcina. Predsednik Vučić se posebno interesovao za projekat auto-puta Preljina-Požega, kao i pruge Beograd-Novi Sad, s obzirom na to da i auto-put i pruga treba da budu pušteni u rad početkom sledeće godine.

Foto: Služba za saradnju sa medijima predsednika Republike
Foto: Služba za saradnju sa medijima predsednika Republike