Mihajlović: Puno prostora za saradnju sa turskim kompanijama

|   Info
Ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović razgovarala je danas sa novim ambasadorom Turske u Srbiji Hamijem Aksojem o saradnji dve države u energetskom i rudarskom sektoru i istakla da ima puno prostora za saradnju sa turskim kompanijama u energetici i rudarstvu.
Foto: FoNet/Ministarstvo rudarstva i energetike

 

Izvor: FoNet

„Kao što smo u prethodnom resoru kroz građevinarstvo i infrastrukturu ostvarili odličnu saradnju sa turskim kompanijama, nema razloga da više vaših firmi ne investira i u ovaj strateški važan sektor. Parlament je nedavno usvojio četiri nova zakona u ovoj oblasti i oni predstavljaju bazu za zelenu agendu, dekarbonizaciju i energetsku tranziciju", rekla je Mihajlović, piše u saopštenju Ministarstva rudarstva i energetike.

Ona je rekla da će Ministarstvo uskoro predstaviti i Knjigu projekata u energetici i rudarstvu, procenjene vrednosti oko 16 milijardi evra.

"Turske kompanije su dobrodošle da investiraju i rade u Srbiji“, poručila je ona.

Hami Aksoj je rekao da preko 1.200 turskih kompanija radi u Srbiji, ali da treba da ih bude više u energetskom i rudarskom sektoru.

„Želja nam je da zajednički razvijamo konkretne projekte u energetici i rudarstvu, posebno kada je reč o obnovljivim izvorima energije“, rekao je on.

Foto: FoNet/Ministarstvo rudarstva i energetike