Povećanje kapaciteta kovid bolnice u Batajnici

|   Info
Situacija je dramatična i ne možemo praviti dugoročne planove, ali ćemo nastojati da bolnice Bežanijska kosa i Zemnun ne vraćamo u kovid sistem, izajvila je danas zamenica dirketora Infektivne klinike dr Ivana Milošević posle sastanaka predstavnika Ministatstva zdravlja sa direktorima kovid bolnica.
Foto: printscreen TV Prva

 

Izvor: FoNet

Zamenica dirktora Infektivne klinike dr Ivana Milošević je najavila da će biti prošireni kapaciteti kovid bolnice u Batajnici i otvoren novi stacionar Vojno-medicinskog centra na Karaburmu, a računa se i na kapacitete kovid bolnice u Kruševcu, dok Infektivna klinika u Beogradu radi 24 sata.

Nadamo se da nećemo moratii da bolnice iz non-kovid sistema - KBC Bežanijsku kosu i KBC Zemun, vraćamo u kovid sistem, rekla je novinarima Milošević.

Ona je najavila da će, zbog situacije u kojoj nije moguće praviti dugoročne planove, novi sastanak sa direktorima kovid bolnica biti doržan već u ponedeljak.

Milošević je apelovala da se građani, uprkos vakcinaciji, strpe i ne opuštaju, već da iako su primili prvu ili i drugu dozu vakcine, nastave da poštuju epidemiološke mere.

Moramo da se strpimo i iskoristimo to što su nam dostupne vakcine, ali da se ne opuštamo, jer vakcina jeste najmoćnije oružje protiv korona virusa, ali nije čarobni štapić, rekla je Milošević.

Ona je vakcinisanim građanima sugerisala da budu oprezni još najmanje dve sedmice posle druge doze vakcine kako bi se stvaorila antitela.

Mere koje su na snazi, a nisu najrigoroznije, se ne poštuju, naglasila je zamenica dirktora Infektivne klinike dr Ivana Milošević.