Uručeni bebi paketi novopečenim roditeljima u Jagodini

|   Info
U drugoj nedelji maja, rođeno je ukupno 11 beba u Jagodini, što je za dve više nego u istom periodu prošle godine
Foto: TV Kopernikus

 

Tradicionalna podela bebi paketa novopečenim roditeljima organizovana je danas u prostorijama jagodinskog Crvenog krsta. Iako se to svake godine vrši u holu jagodinskog porodilišta, zbog epidemioloških mera, ovaj put je to drugačije.

Ove godine, u drugoj nedelji maja, u Nedelji Crvenog krsta, rođeno je 11 beba: osam devojčica i tri dečaka. Zbog uručenja paketa, zadovoljstvo je bilo obostrano: kako kod roditelja, tako i kod  predstavnika jagodinskog Crvenog krsta:

-Pored paketa, za bebe su roditeljima uručene i članske karte Crvenog krsta. Na taj način, bebe su već postale članovi naše ustanove. Nadam se da će roditelji biti zadovoljni sadržajem paketa. U njima su šamponi, ulja, Pavlovićeve masti, štapići za uši, vlažne maramice, deterdženti, omekšivači i još dosta toga. Ono što je jako lepo jeste i to da se u paketima nalazi i knjiga „Radosnica“. Tu će moći da evidentiraju sve ono što je od velikog značaja za njihovu decu. Nadamo se da ćemo svake godine u Nedelji Crvenog krsta imati više beba –rekla je Tatjana Ristić, sekretar Crvenog krsta u Jagodini.
Zanimljivo je istaći da su ove godine rođene dve bebe više nego u istom periodu prošle godine. 

D.M.