Radnički promovisao Nenada Lalatovića

|   Sport
Nakon kraće pauze posle nedavno završene sezone u domaćem fudbalskom prvenstvu, neki od klubova već su organizovali takozvane prozivke.
Foto: Miloš Stevanović

 

Niški Radnički je tek u poslednjem kolu Superlige izborio opstanak, što je bio dovoljan signal upravi za promene. Na mesto šefa stručnog štaba vratio se Nenad Lalatović sa kojim je Radnički 2019. godine osvojio drugo mesto u prvenstvu, izborio evropske kvalifikacije i stigao do polufinala Kupa Srbije.

"Sa velikim zadovoljstvom se vraćam u klub u kojem sam proveo prelepih godinu dana. Nisam se mnogo razmišljao kada sam dobio ponudu od rukovodstva kluba na čelu sa Ivicom Tončevom i Draganom Markovićem Markonijem. Mi smo već pokazali da smo dobitna kombinacija i dogovorili smo se bukvalno za pet minuta. Za Radnički i njegove navijače sam se puno vezao i veoma mi je drago što sam opet ovde. Ovo je veliki klub, Niš je sjajan grad za život i jedva čekam da ponovo počnemo da pišemo istoriju. Radnički više nikada ne sme da dozvoli sebi da bude u poziciji u kojoj je bio u prošloj sezoni, kada je do poslednjeg minuta strepeo za opstanak u ligi. To mora da ostane iza nas, a isped nas je jedna ozbiljan rad i povratak na staze uspeha. Naš cilj će biti plasman među četiri najbolje ekipe u Superligi i povratak u Evropu. Za to će nam trebati puno rada i odricanja, ali/i minimum sedam-osam novih igrača. Kvalitet tih igrača će zavisiti od budžeta kluba, ali nemam bojazan po tom pitanju, jer smo se ja i Ivica Tončev lako dogovarali oko pojačanja i ranije", rekao je Nenad Lalatović na zvaničnoj promociji.


Trener Radničkog kaže da je svestan velikog posla oko formiranja sastava za novu sezonu. Iako smatra da nema dovoljno vremena, na pitanje hoće li igrači uspeti da se uigraju za početak Superlige, Lalatović je ipak optimista.

"Prvi igrač koji će nas pojačati je Vukadin Vukadinović, koji nastupa na krilnim pozicijama. On je bio moja lična želja. Pozvao sam ga i brzo smo se dogovorili. U pitanju je fudbaler koji više od deset godina igra u Češkoj, a između ostalih je nastupao za Slaviju i Spartu iz Praga, kao i za Teplice. On je inače rođeni brat Miljana Vukadinovića, kojeg sam trenirao u Vojvodini i mogu da kažem da su sličan tip igrača i sličnog su i kvaliteta. Kada je reč o ostalim novajlijama, ja sam sastavio spisak želja i dostavio ga rukovodstvu kluba. To su uglavnom slobodni fudbaleri i ja ih još jednom pozivam da dođu u Radnički, jer je ovo jedan od najstabilnijih klubova u zemlji. Što se tiče priprema, do 26. juna smo u Nišu, a potom odlazimo u slovenačke Terme Čatež, gde ćemo boraviti 15 dana i odigrati pet kontrolnih utakmica. Iskreno se nadam da ćemo do tada imati na okupu tim kakav želimo. Moji trenizni su zahtevni i zato je veoma bitno da se što pre kompletiramo", zaključio je Nenad Lalatović.

Radnički na pripreme ide u Sloveniju 26. juna. U Termama Čatež tim sa Čaira odigraće pet kontrolnih utakmica.