Šapić: Ideja u ujedinjenu sa SNS-om postoji od ranije

|   Info
Predsednik Srpskog partijskog saveza (SPAS) Aleksandar Šapić je izjavio da ideja u ujedinjenu sa Srpskom naprednom strankom (SNS) postoji od ranije i da on i predsednik SNS Aleksandar Vučić, koji je u sredu najavio ulazak Srpskog partitskog saveza u tu partiju, o tome nasamo razgovaraju već određeni period.
Foto: TV Prva printscreen

 

Izvor: FoNet, TV Vesti, Dana

„To smo sada podigli na viši nivo. Pretpostavljam da ćemo u sledećih mesec dana znati na čemu smo. Očekujem da ćemo postići dogovor i da ćemo do početka juna biti deo iste organizacije“, naveo je Šapić za TV Vesti.

On je istakao da njihova saradnja nije posledica neke „pijačne trgovine“.

„Izuzetno je važno da saradnju u politici sa određenim ljudima i organizacijama pravite na osnovu zajedničke politike, stavova i pogleda na ključne stvari. To ne može ni jedna trgovina da nadomesti. Da nemamo poslednjih nekoliko godina slične i za važne državne stvari čak i identične stavove do ovoga ne bi došlo“ naveo je Aleksandar Šapić, prenosi Danas.

Povodom mogućnosti da se kandiduje za gradonačelnika Beograda, Šapić je rekao je on u lokalnoj politici 11 godina.

„Sada će biti 10. godina da vodim najmnogoljudniju opštinu u Srbiji i jednu od najnaprednijih. Da imam najviše iskustva, znanja i rezultata iz lokalne politike to je činjenica. Već sam se jednom kandidovao za gradonačelnika Beograda, ima logike da budem kandidat na beogradskim izborima sledeće godine, ali politika je nepredvidiva“, rekao je Šapić, dodajući da niko to ne može da kaže 11 meseci ranije.