Selaković: Delegacija Prištine pokazala neozbiljnost i neodgovornost

|   Info
Ministar spoljnih poslova Nikola Selaković ocenio je danas da je delegacija Prištine na pregovorima u Briselu pokazala neozbiljnost i neodgovornost, dok su predstavnici Evropske unije imali "konstruktivan i fer" pristup.
Foto: televizija Kopernikus

 

Izvor: FoNet, TV Pink

Ta doza neozbiljnosti koji je delegacija Prištine demonstrirala je do sada neviđena. Imate ljude koji neće da vam kažu "dobar dan" ni da pruže ruku. Predlagali su neke sulude ideje koje nemaju veze sa postignutim dogovorima. Njih tamo dijalog nije interesovao, uopšte. Njih zanima samo priča o takozvanom priznanju, rekao je Selaković televiziji Pink.

Kako je objasnio, za prištinsku stranu sve počinje od 14. februara, kada je izabrana vlada Aljbina Kurtija i prethodno postignuti sporazumi ne važe.

Selaković je naglasio da je ponosan na predsednika Srbije Aleksandra Vučića, jer se u utorak na sastanku u Briselu lavovski borio, bio vrhunski pripremljen i koncentrisan, “odreagovao kad je trebalo reagovati svaki put”.

On je ocenio da su napadi na Vučićevu porodicu u javnosti i medijima u Srbiji  uoči pregovora u Briselu imali cilj da ga dekoncentrišu.