U kovid objektima KC Niš hospitalizovana 225 pacijenata

|   Info
Kod 174 pacijenata je potvrđeno prisustvo virusa Covid-19. Od ukupnog broja hospitalizovanih, potvrđenih pacijenata, četvoro je priključeno na aparate za veštačku ventilaciju i nalaze se u jako teškom opštem stanju.
Foto: televizija Kopernikus

 

Svi pacijenti su pod 24-časovnim nadzorom i detaljnim monitoringom životnih funkcija od strane lekara i medicinskog osoblja, saopštila je Uprava KC Niš.

Njihov klinički status se procenjuje iz minuta u minut, a terapijske mere preduzimaju u odnosu na terapijski odgovor.

Dva pacijenta, sa potvrđenim virusom Covid -19, je preminulo.

U kovid bolnici u Kruševcu, trenutno su hospitalizovana 72 pacijenta. Kod 39 pacijenata je potvrđeno prisustvo virusa Covid-19. Od ukupnog broja hospitalizovanih, potvrđenih pacijenata, šestoro je priključeno na aparate za veštačku ventilaciju. Jedan pacijent, sa potvrđenim virusom Covid -19 je preminuo.

U ZC Lekovac u kovid bolnici, trenutno je hospitalizovano 94 pacijenta. Kod 50 pacijenata je potvrđeno prisustvo virusa Covid-19.

U dve kovid bolnice u ZC Vranje, ukupno je hospitalizovan 121 pacijent. Kod 109 pacijenata je potvrđeno prisustvo virusa. Među hospitalizovanim pacijentima, nema dece zaražene virusom Covid -19, saopštila je Uprava KC Niš.