Subvencije turističkim agencijama

|   Info
Ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija, Tatjana Matić pozdravila je danas odluku Vlade Srbije o usvajanju Uredbe o uslovima i načinu dodele i korišćenja sredstava za podsticanje unapređenja organizovanog turističkog prometa na teritoriji Srbije, za koje je predviđen budžet od ukupno pet miliona dinara.
Foto: televizija Kopernikus/Jovan Mirović

 

Izvor: FoNet

Na osnovu Uredbe, pravo na dodelu subvencija imaju turističke agencije organizatori turističkog putovanja, registrovane na teritoriji  Srbije, koje poseduju propisanu licencu i to po realizaciji organizovanog dovođenja turističkih grupa domaćih ili stranih turista, najmanje 15 turista, dodaje se u saopštenju.

Iznos sredstava subvencija za ostvarena tri do četiri noćenja, za organizovano turističko putovanje, odnosno za ostvarena dva do četiri noćenja za međunarodni kongres/međunarodni korporativni događaj, po stranom turisti iznosi 15 evra.

Subvencija za ostvarenih pet i više noćenja,  za organizovano turističko putovanje, odnosno za međunarodni kongres/međunarodni korporativni događaj, po stranom turisti iznosi 20 evra, saopštilo je Ministarstvo.