Ramazanska poruka Reis-l-ulema Islamske zajednice Srbije

|   Info
Reis-l-ulema Islamske zajednice Srbije Sead Nasufović naveo je danas u Ramazanskoj poruci da se Bogu moli za spas i lek svakog čoveka.
Beograd. Foto: FoNet/Milica Vučković

 

Izvor: FoNet

"Na veliku žalost, muslimani sveta su prethodni Ramazan dočekali, kao i ovaj što dočekujemo, u vanrednim okolnostima i merama. Nadamo se boljim danima i Bogu molimo za spas i lek svakog čoveka", naveo je Nasufović u poruci povodom Ramazana.

On je izrazio uverenje da u svakom zlu ima makar "jedan trun dobra", te da veruje da i u "ovom zlu koje je zadesilo celo čovečanstvo ima i neko dobro", misleći na Kovid 19.

"Zato se nadam da smo spoznali meru, naročito svoju, da znamo šta je to višak, a šta manjak u našim prolaznim životima, da smo naučili da je svaki višak - otrov, a svaki manjak nepravda prema sebi", istakao je Nasufović.

On je poručio da je post Božiji i da onaj koji posti pripada Bogu, te da je post jednako spasonosan i za siromaha i kralja.

"U nadi da će nam Ramazan donijeti zdravlje duši i tijelu, Božiju milost i oprost,od srca svim pripadnicima islama u domovini i dijaspori želim sretne i berićetne mubarek dane Ramazana", poručio je Nasufović.

On je na konferenciji za novinare rekao da su obezbeđeni uslovi za sprovođenje epidemioloških mera, da su se vernici do sada navikli na ta pravila i da nije bilo inata.

Dodao je i da ljudi koji poste mogu da prime vakcinu, jer nema hranljivih materija i da se i on prijavio za vakcinaciju i da čeka poziv.