Vučić: Ovog meseca počinju isplate novčane pomoći građanima

|   Info
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić objavio je danas na instagramu da će ovog meseca početi isplate novčane pomoći građanima, navodeći da će prvi pomoć dobiti 6. maja penzioneri, a kasnije tokom meseca i ostali građani.
Foto: televizija Kopernikus

 

Izvor: FoNet

"Maj je mesec u kojem ćete na najbolji mogući način moći da vidite rezultate svog rada, ali i rezultate uspeha srpske države", naveo je Vučić u video snimku objavljenom na instagram nalogu "budućnostsrbijeav".

On je rekao da će 6. maja biti isplaćeno 30 evra pomoći i podrške svim penzionerima, a dan kasnije korisnicima socijalne pomoći i ljudima u zavodima za izvršenje krivičnih sankcija.

Vučić je dodao da će 10. maja biti isplaćeno 50 odsto minimalca preduzetnicima - malim, srednjim i velikim preduzećima, a da 12. maja počinje isplata po 30 evra svim ostalim građanima koji su se prijavili.

"Već 20. maja krećemo sa isplatom 100 evra za sve građane srpske nacionalnosti na Kosovu i Metohiji koji su se prijavili i 200 evra za nezaposlene na Kosovu i Metohiji. Odmah potom idemo sa drugom tranšom od 600 evra za naše autoprevoznike", najavio je Vučić.

On je ponovo pozvao građane da se vakcinišu.

"Istovremeno, hoću da vas pozovem još jednom da se vakcinišete i da pokušamo da završimo sa pandemijom, da je pobedimo, i onda ćemo imati još više uspeha i još bolje rezultate", rekao je Vučić.

Uz objavljeni snimak, Vučić je napisao: "Uspešna Srbija, samo ako se vakcinišemo".