Vučić zatražio da Kfor preuzme brigu o svim bezbednosnim pitanjima na severu Kosova

|   Info
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić zatražio je danas na sastanku sa ambasadorima zemalja Kvinte da Kfor preuzme brigu o svim bezbednosnim pitanjima na severu Kosova umesto kosovske policije, ocenivši da se sa diplomatskim predstavanicma vodežih zemalja zapada sastao "u jednom od najtežih trenutaka za Srbiju".
Foto: FoNet

 

Izvor: FoNet

"Ponovio sam stavove Srbije o poslednjim događajima na Kosovu i Metohiji i zatražio da Kfor preuzme brigu o svim bezbednosnim pitanjima na severu Kosova umesto Kurtijeve policije", objavio je Vučić na Instagramu pose sastanka.

On je, kako navodi, ambasadorima postavio pitanje "i zašto je EULEX bio odbijen od strane kosovske policije da prisustvuje samoj operaciji koja je provođena na teritoriji severa Kosova".

Vučić se, dva dana posle oružanog sukoba kod sela Banjska na severu Kosova, u kojima je ubijen jedan kosovski policajac i četvorica iz grupe od tridesetak Srba, sastao se danas sa ambasadorima Sjedinjenih Američkih Država, Velike Britanije, Francuske, Italije, Nemačke i šefom Delegacije Evropske unije u Srbiji.

 

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar