Intenzivnija saradnja sa Kanadom

|   Info
Ministar zaštite životne sredine Goran Trivan razgovarao je danas sa ambasadorkom Kanade u Srbiji Ketlin Čabom o inteziviranju saradnje u oblasti zaštite životne sredine.
Foto: FoNet

 

Izvor: FoNet

Trivan je ukazao da Srbija treba da iskoristi velike resurse koje ima Kanada, posebno kada je reč o odgovoru na klimatske promene, ekološka rešenja i iskustvo u zaštiti prirodnih dobara i zaštićenih područja, navodi se u saopštenju Ministarstva.

Prema njegovim rečima, Srbija je investiciona destinacija u oblasti zaštite životne sredine od 15 milijardi evra, u kojoj su prioritetne oblasti rešavanje pitanja otpada i otpadnih voda.

Srbija se u zaštiti životne sredine afirmiše kao stožer regionalne saradnje, aktivno posvećena njenoj konkretizaciji, razmeni iskustava i dobrih praksi u odgovoru na klimatske promene, izjavio je Trivan i ocenio da je pošumljavanje najefikasnije rešenje.

Ambasadorka Čaba je istakla, prema saopštenju, da saradnja Kanade i Srbije u oblasti zaštite životne sredine može biti uspešna i korisna i da će joj jedan od prioriteta biti da ukaže kanadskim privrednicima o mogućnostima za ulaganje u Srbiju u oblast ekologije.

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar