Nova vatrogasna vozila

|   Info
Vatrogasno spasilačke jedinice (VSJ) će do polovine septembra sledeće godine dobiti još 46 specijalizovanih vozila, čija isporuka je ugovorena i počeće od januara, najavio je danas ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović.
Foto: televizija Kopernikus

 

Izvor: FoNet

On je, na sednici Skupštine Srbije, tokom rasprave o Predlogu zakona o smanjenju rizika od katastrofa i upravljanju vanrednim situacijama, rekao da će se, pored tih, raspisati i nove nabavke za ta vozila, tako de će VSJ "sigurno imati 70-80 novih vozila u ovoj i sledećoj godini".

Stefanović je podsetio da je pre nekoliko nedelja VSJ dodeljeno 14 novih "navalnih vozila".

On je rekao i da će se MUP truditi da, pored novih vatrogasnih vozila, nabavlja i ostale delove specijalizovane opreme i specijalna odela za VSJ.

Stefanović je objasnio da u nekim opštinama u Srbiji po 20-30 godina nisu dobijena nova vatrogasna vozila i da će se, pri raspodeli novih, voditi računa o tome, da dođu u sve delove Srbije.

Ona stara vozila koja su još upotrebljiva će se, najavio je on, dodeljivati dobrovoljnim vatrogasnim društvima, koja će biti i pomoć VSJ, a biće i "samostalno na usluzi građanima".

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar